نقش ویتامین E در پیشگیری از سکته مغزی

مغز

هیچ می ‌دانید در چه صورتی سکته مغزی بروز می‌ کند؟

باید در پاسخ به این پرسش بگوییم که در صورت گرفتگی یا خون‌ریزی یکی از رگ‌های خونی که به مغز منتهی می ‌شود و با کاهش خون‌رسانی به بخشی از آن، سکته مغزی بروز می ‌کند.

جالب است بدانید که 85 درصد از سکته‌های مغزی در اثر به وجود آمدن لخته خونی رخ می‌ دهند که عامل اصلی آن، گرفتگی عروق به خصوص در رگ‌های مسیر مغز است.

از جمله عواملی که احتمال سکته مغزی را تشدید می ‌کنند، می ‌توان به دیابت،فشار خون و حتی چربی خون بالا اشاره کرد. به همین دلیل افرادی که به این بیماری‌ها مبتلا هستند، باید بیشتر از هر شخص دیگری مراقب باشند.

مطالعات نشان داده‌اند، مصرف ویتامین‌هایی مانند ویتامین E  خطر بروز سکته مغزی را کاهش می ‌دهد. مدیر کلینیک عصب‌شناسی دانشگاه آخن آلمان در این خصوص می ‌گوید: " 30 دقیقه حرکت و فعالیت ورزشی در روز ماننددوچرخه‌سواری، کاهش وزن و مصرف زیاد میوه و سبزی‌های تازه از بروز سکته مغزی جلوگیری می ‌کند."

یکی از عوامل اصلی و شناخته شده در ابتلای افراد به سکته مغزی، چاقی و داشتن رژیم‌های غذایی پرچربی و پرنمکاست. لذا به افراد مستعد ابتلا به این عارضه توصیه می ‌شود تا به وفور از مواد غذایی استفاده کنند که منبع غنی آنتی اکسیدان‌ها به حساب می ‌آیند، مانند میوه‌ها و سبزی‌های تازه.

از جمله آنتی اکسیدان‌ها می‌ توان به ویتامین‌های A و E اشاره کرد، زیرا هر دوی آنها می ‌توانند با از میان برداشتن رادیکال‌های آزاد و عوامل گرفتگی عروق و کاهش فشار خون، از بروز سکته مغزی جلوگیری کنند.

به‌ طور کلی، برای پیشگیری از ابتلا به این ضایعه، افراد باید حبوبات، آجیل و مغزها، دانه‌های خوراكی و سایر پروتئین‌های گیاهی را بیشتر از پروتئین‌های حیوانی در برنامه غذایی روزانه خود مصرف کنند، زیرا مطالعات نشان داده‌اند، میزان سكته مغزی در میان افراد گیاه‌خوار بسیار كمتر از مصرف‌كنندگان گوشت قرمز است.

به علاوه، این افراد بهتر است، ماهی‌های روغنی به خصوص قزل‌آلا و ماهی قباد را که سبب بهبود جریان خون می‌ شوند، حداقل دو بار در هفته به منظور پیشگیری از بروز این عارضه استفاده کنند.

به این افراد توصیه می ‌شود نان‌های تهیه شده با آرد سبوس دار و سایر منابع غذایی غلات را به همراه سبزی‌های خام یا پخته میل کنند تا به این ترتیب هم انرژی کافی به آنها برسد و هم با دریافت فیبر کافی، احساس سیری به مدت طولانی‌تری در آنها ایجاد شود.

مغزها، دانه‌های خوراكی و روغن كتان حاوی نوعی اسید چرب ضروری به نام لینولئیك اسید هستند. طی مطالعه‌ای كه محققان فنلاندی انجام داده بودند، مشاهده شد مردان میانسالی كه دچار سكته شده بودند، در مقایسه با سایر افراد، سطوح پایین‌تری از این اسید چرب ضروری را داشتند. به این دلیل به منظور پیشگیری از سکته مغزی به افراد توصیه می ‌شود تا از منابع غذایی این اسید چرب بیشتر استفاده شود.

علاوه بر این ها، مصرف مواد غذایی غنی از سلنیوم مانند ماهی، جوانه گندم و تخم آفتابگردان نیز برای پیشگیری از سكته مغزی مناسب‌اند.

در ادامه باید بگوییم که غذاهای چرب و کنسرو شده به دلیل نمک زیادی که دارند، به هیچ عنوان برای این افراد توصیه نمی‌ شوند.


منبع: هفته نامه سلامت


درمان در کلینیک مرکز جامع توانبخشی تبسم
جهت تماس با ما می توانید از ساعت 9 تا 21 با شماره تلفنهای زیرتماس بگیرید
66572220 (ده خط)
و یا به آدرس:
bijanfr@gmail.com
ایمیل بفرستید.
در صورت تمایل به مراجعه حضوری به آدرس زیر مراجعه نمایید:
بزرگراه چمران – ابتدای باقرخان غربی – پلاک 89 قدیم – 26 جدید طبقه دوم
دکتر بیژن فروغ



مطالب مرتبط :


سكته مغزی چیست؟

غذاهای مفید و مضر در سکته مغزی

نقش ویتامین E در پیشگیری از سکته مغزی

7 ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از سکته

سدی قوی در مقابل سکته مغزی

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در سکته مغزی

سکته های مغزی با لیزر درمان می شوند

روش‌های پیشگیری از سکته‌ مغزی

اولین کار پس از سکته مغزی

روزه داری در مبتلایان به سکته مغزی

جلوگیری و درمان سکته مغزی

سکته‌ی مغزی؛ عامل مصیبت ماندگار

غذاهای موثر در پیشگیری از سكته مغزی

نشانه های سکته مغزی را بشناسید

سکته مغزی و پیشگیری از آن